«Προκλητικές οι δηλώσεις του Μητσοτάκη», τούρκικο δημοσίευμα


Στις "νέες προκλήσεις" της Ελλάδας, όπως αποτυπώνονται στο ελληνικό Τύπο,  αναφέρεται η τουρκική Aksam

Ιούνιος 2, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η αντίδραση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τις λέξεις «Δεν υπάρχει πια τέτοιο πρόσωπο για μένα» άφησε το στίγμα της στην ατζέντα του ελληνικού Τύπου, γράφει η τουρκική Aksam.

Εκφράζοντας με κάθε ευκαιρία την ανησυχία της για τις κινήσεις της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή και διαμαρτυρόμενη συχνά για την Τουρκία στα δυτικά κράτη, η Ελλάδα προχώρησε για άλλη μια φορά σε κινήσεις που αύξησαν την ένταση. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ έκανε δηλώσεις που θα έπλητταν τις τουρκοελληνικές σχέσεις. Αυτή τη φορά κατέθεσε καταγγελία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

«Προκλητικές» οι δηλώσεις του Μητσοτάκη

 

Επισκεπτόμενος το Βέλγιο στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ο Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία.

Στην ομιλία του ο Μητσοτάκης είπε ότι «θα ενημερώσω το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας και τον αντίκτυπο αυτών των εξελίξεων στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου» και εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για τις δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με ορισμένα νησιά του Αιγαίου.

Σε μια περίοδο που η διεθνής ειρήνη και σταθερότητα δοκιμάζονται, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η περιοχή μας είναι μια άλλη πηγή έντασης».


«Μη χορεύεις με την Τουρκία»

 

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε στην αλαζονική και προκλητική στάση της Ελλάδας στη συνεδρίαση της Ομάδας του ΑΚΡ που έγινε τις προάλλες στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: « Το είπα και στον Υπουργό Εξωτερικών μου χθες.

Η Ελλάδα δεν θα είναι μπροστά μας, σπάσαμε τη στρατηγική μας συμφωνία υψηλού επιπέδου.  Καταργώντας τη συμφωνία, δεν κάνουμε πλέον διμερείς συνομιλίες μαζί τους. Δεν μαθαίνεις τίποτα από την ιστορία;  Μην χορεύεις με την Τουρκία».

 Αντιδρώντας στον Μητσοτάκη με τις λέξεις: «Δεν υπάρχει πια τέτοιο πρόσωπο για μένα», η σκληρή αντίδραση του προέδρου Ερντογάν άφησε το στίγμα της στην ατζέντα του ελληνικού Τύπου.

Η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή έγινε πρωτοσέλιδο με τις σκληρές δηλώσεις Ερντογάν στην είδηση ​​της με τίτλο «Νέο κρεσέντο προκλήσεων από Ερντογάν: «Μην προσπαθήσετε να χορέψετε με την Τουρκία – Τέλος οι διμερείς συνομιλίες».

aksam.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr