Λιβύη: Αιματηρές συγκρούσεις στο αρχηγείο πληροφοριών στην Τρίπολη



«Αιματηρές συγκρούσεις ξεσπούν γύρω από το αρχηγείο πληροφοριών στη λιβυκή πρωτεύουσα»

Ιούνιος 2, 2022. Ελλάδα.


Αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ ένοπλων ομάδων γύρω από το αρχηγείο της λιβυκής υπηρεσίας πληροφοριών «Εξωτερικής Ασφάλειας» στην περιοχή Sabaa στην πρωτεύουσα Τρίπολη και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι συγκρούσεις ξεκίνησαν με επίθεση πυροβόλων από τις δυνάμεις της λεγόμενης «Υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας», που συνδέεται με τον «Οσάμα Νατζίμ», υποστηριζόμενη από άλλες ένοπλες ομάδες  εναντίον του αρχηγείου, κατά την οποία κατάφεραν να αφαιρέσουν τον έλεγχο του αρχηγείου από την  πολιτοφυλακή «Επαναστάτες της Τρίπολης» με επικεφαλής τον Αγούμπ Μπούρα.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η πολιτοφυλακή «Επαναστάτες της Τρίπολης» επανακινητοποίησε τις δυνάμεις της και εξαπέλυσε αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο του αρχηγείου, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι πέντε μέλη της δικαστικής αστυνομίας σκοτώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών, μια οβίδα έπεσε στο διεθνές αεροδρόμιο Ματίγκα, γεγονός που οδήγησε στην αναστολή των πτήσεων, σύμφωνα με τις πηγές.

Στο μεταξύ, ο αρνούμενος να παραιτηθεί πρωθυπουργός της Τρίπολης, Νταμπάιμπα, κατηγόρησε τον πρώην αρχηγό των πληροφοριών για κινητοποίηση.

Στις 12 Μαΐου, το αρχηγείο δέχθηκε επίσης άλλη μια επίθεση από μια ομάδα που ονομαζόταν «Μάρτυρας Φατίμα», η οποία εκμεταλλεύτηκε το χάος στην Τρίπολη εκείνη την ώρα.

Οι πηγές ανέφεραν ότι αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τρομοκράτες που φεύγουν από τα ανατολικά της Λιβύης και συνδέθηκε με τον αρχηγό της τρομοκρατικής «Λιβυκής Ομάδας Μάχης», Αμπντέλ Χακίμ Μπελχάτζ, ο οποίος αναφέρεται ότι παρείχε χρηματοδότηση και οδηγίες για την κατάληψη του αρχηγείου.

sabq.org, Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr