Ο Ράμα κατηγορεί την ηγεσία του Κοσόβου για τη δίκη του πρώην προέδρου στη Χάγη


Ιούνιος 2, 2022. Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, η όλη δικαστική διαδικασία κατά του πρώην προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι είναι μεγάλος παραλογισμός, αλλά αυτό που εκπλήσσει περισσότερο τον αρχηγό της αλβανικής κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι το κράτος του Κοσσυφοπεδίου έχει άφησε τον πρώην -τον αρχηγό του κράτους να δικαστεί με τέτοιο τρόπο γράφουν αλβανικά δημοσιεύματα.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε άλλο κράτος που θα επέτρεπε στον πρόεδρό του να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου με τέτοιο τρόπο», έθεσε το θέμα ο Ράμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή “Opinion”/ «Άποψη» του δημοσιογράφου Μπλέντι Φεβζίου.

Για τον Ράμα, το Κοσσυφοπέδιο θα έπρεπε να είναι πολύ τυχερό που είχε τον Χασίμ Θάτσι από τη μια και τον Ιμπραήμ Ρουγκόβα από την άλλη, στο αίτημά του για ανεξαρτησία.

Ως εκ τούτου, σε αυτήν την υπόθεση, τον εκπλήσσει πώς επετράπη να γίνει μια δίκη.

Υποστηρίζει κυρίως το γεγονός ότι ο Θάτσι κρατείται χωρίς κατηγορία. Αυτό είναι που εκπλήσσει περισσότερο τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, στις λεπτομέρειες που είπε ο Πρωθυπουργός για τη συνομιλία που είχε με τον Θάτσι στη Χάγη πριν από μερικές εβδομάδες, είπε ότι σε ερώτηση από τον ίδιο, ο Θάτσι είχε δηλώσει ότι «αν επέστρεφε 100 φορές, θα έκανε το ίδιο. 100 φορές το ίδιο πράγμα».

Σύμφωνα με τον Ράμα, γεγονός είναι ότι με αυτόν τον τρόπο μπλέκεται ο αγώνας που διεξήγαγε ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου για την απελευθέρωση από τη Σερβία, γεγονός που επιδεινώνει τη δίκη εναντίον του Θάτσι, καθώς και εναντίον των πρώην ηγετών του UÇK συνολικά.

Όσον αφορά την υγεία, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο Θάτσι του φαινόταν σε βέλτιστη σωματική και ψυχική φόρμα.

Όταν ρωτήθηκε για τον πολιτικό άνθρωπο Χασίμ Θάτσι, δεν δίστασε να πει ότι ο πρώην πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου είναι άτομο με εξαιρετικό ταλέντο και ότι στην Αλβανία δεν γνωρίζει κανέναν άλλον σαν αυτόν.

zeri.info, ballkani.info

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr