Ο ΥΠΕΞ του Ιράν ακύρωσε το ταξίδι του στην Τουρκία - ενοχλήθηκε από την προσέγγιση με Ισραήλ


Ιούνιος 21, 2022. Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χουσεΐν Αμίρ Αμπντουλαχιάν ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Τουρκία χθες (Δευτέρα) λόγω πολυάριθμων αναφορών για την πρόθεση των Φρουρών της Επανάστασης να βλάψουν Ισραηλινούς τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Iran International», οι Τούρκοι ετοιμάζονταν να παρουσιάσουν στον Αμπντουλαχιάν αποδείξεις ότι επεδίωκε το Ιράν να βλάψει Ισραηλινούς  πολίτες στην επικράτειά τους. 

Ο Αμπντουλαχιάν σε μια προσπάθεια να αποφύγει την αμηχανία, ακύρωσε το ταξίδι του στην Τουρκία για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανησυχεί για τη σημαντική ένταση με την Τουρκία και πιστεύει ότι οι δραστηριότητες του Χουσεΐν Ταγίπ, επικεφαλής των πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στις σχέσεις. Υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο σωμάτων.

Καθώς το κυνήγι για ομάδες τρομοκρατών που είναι αποφασισμένες να βλάψουν τους Ισραηλινούς συνεχίζεται στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι η συνεργασία μεταξύ της Μοσάντ και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας οδήγησε τις τελευταίες ημέρες στην αποτροπή μιας σειράς επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη. 

Όταν ρωτήθηκε για το News 12, ο πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε πόσοι τρομοκράτες συνελήφθησαν - αλλά είπε ότι πρόκειται για σημαντικό αριθμό. Αρνήθηκε να σχολιάσει εάν επρόκειτο για Τούρκους τρομοκράτες ή Ιρανούς τρομοκράτες.

mako.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr