Αλβανία και Κόσοβο συγχρηματοδοτούν το κοινό έργο της «Αλβανικής Εγκυκλοπαίδειας»


Ιούνιος 21, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη συνάντηση των δύο κυβερνήσεων σήμερα στην Πρίστινα μίλησε για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου για τη συγχρηματοδότηση του μεγάλου έργου στην το πεδίο της Αλβανολογίας: «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια».

Ο πρωθυπουργός Ράμα τόνισε ότι, «αυτό είναι το αποτέλεσμα της κοινής δουλειάς των δύο κυβερνήσεων. Υλοποίηση της δέσμευσης που λάβαμε μαζί στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου στην Πρίστινα με τις δύο ακαδημίες που άρχισαν να εργάζονται συγκεκριμένα με τη χρηματοδότηση των δύο κυβερνήσεων για την «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια», το πολυαναμενόμενο μεγάλο αλβανολογικό έργο, το οποίο πραγματοποιείται ως κοινή βούληση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και της κυβέρνησής μας».

Ο πρωθυπουργός Ράμα κήρυξε επίσης την ενοποίηση του Αλφάβητου.



Το έργο αυτό περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες σύνταξης της εργασίας, από την προετοιμασία μέχρι την εκτύπωση. Σύμφωνα με τη συμφωνία, μη δημόσια ιδρύματα και ανεξάρτητοι ερευνητές στις χώρες τους και από τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τον κόσμο των Αρμπέρων καλούνται επίσης για συνεργασία.

Η «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια» συντάσσεται σε 10 τόμους, με μέσο αριθμό 400 σελίδων ανά τόμο.

Το μεγάλο έργο «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια» υλοποιείται σε μια πενταετία, οι εργασίες για την οποία θα ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου 2023.

 

Αλβανικά ΜΜΕ

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr