Σύλληψη Κούρδου στο Βαν – η στρατοχωροφυλακή πυροβολούσε στον αέρα για εκφοβισμό


Ιούνιος 21, 2022. Ελλάδα.

Βίντεο που δείχνει την τουρκική στρατοχωροφυλακή να πυροβολεί στον αέρα κατά τη σύλληψη ενός ατόμου στην συνοικία Μπασκάλε του Βαν έγινε κύριο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Το γραφείο Τύπου του κυβερνείου του Βαν, συνεχίζει το δημοσίευμα, έβγαλε έγγραφη ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι οι Τούρκοι χωροφύλακες άνοιξαν πυρ στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος που πετούσε πέτρες στα οχήματα της στρατοχωροφυλακής κατά τη σύλληψη του συγχωριανού τους, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα – PKK.


Γυναίκες και παιδιά του χωριού πανικοβλήθηκαν από τους ένοπλους Τούρκους που πυροβολούσαν και άρχισαν να ουρλιάζουν από φόβο και τρόμο.

Όπως σημειώνεται ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση και μεταφέρθηκε στις δικαστικές αρχές. Η παρουσία δεκάδων Τούρκων χωροφυλάκων στο κουρδικό χωριό για τη σύλληψη ενός ατόμου, δείχνει τον φόβο των Τούρκων που εισέβαλαν στο κουρδικό χωριό.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr