Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Η Ουκρανία χτυπά ρωσικά γεωτρύπανα στον Εύξεινο Πόντο


Ιούνιος 20, 2022. Ελλάδα.

 

Η Ουκρανία χτύπησε τα γεωτρύπανα της Τσερνομόρνεφτεγκάζ  στην Κριμαία, στα οποία επέβαιναν 12 άτομα. Πέντε από αυτούς διασώθηκαν, τρεις εκ των οποίων τραυματίστηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης και έρευνας. Αυτό ανακοίνωσε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί σήμερα.

«Από τότε, είμαι σε συνεχή επαφή με συναδέλφους από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, με τους οποίους συνεργαζόμαστε για τη διάσωση των αγνοουμένων. Στις εξέδρες βρίσκονταν 12 άτομα. Οι πέντε από αυτούς διασώθηκαν, οι υπόλοιποι είναι άγνωστοι», πρόσθεσε ο Αξιόνοφ. 

Στην επιχείρηση έρευνας συμμετέχουν περιπολικά πλοία και αεροσκάφη. Οι εξέδρες ήταν στο βόρειο Εύξεινο Πόντο, κοντά στην Οδησσό. 

Η Τσερνομόρνεφτεγκάζ [Черноморнефтегаз]  είναι μια επιχείρηση με 100% κρατική συμμετοχή. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η εξόρυξη φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων αερίου και η εταιρεία διαθέτει άδεια για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων από το κοίτασμα «Povorotnoe». 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr