Οι Εβραίοι προτρέπουν το Κίεβο να έρθει σε ρήξη με τους οπαδούς του Στέπαν Μπαντέρα


Φωτογραφία του Μπαντέρα αναρτημένη στο κτήριο της Διοίκησης της πόλης του Κιέβου (από το δημοσίευμα)

 

Ιούνιος 20, 2022. Ελλάδα.

 Έντονη αντίδραση στην κοινότητα του Διαδικτύου προκάλεσε η δήλωση του δικηγόρου του Συλλόγου Γιων και Θυγατέρων Εβραίων Απελαθέντων από τη Γαλλία, Άρνο Κλάρσφελντ , ότι η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει να δοξάζει τον Στεπάν Μπαντέρα και όλους όσους συνεργάστηκαν με τους Ναζί και εξόντωσαν τους Εβραίους.

 Οι πολίτες εξέφρασαν τη γνώμη τους για αυτό στις 19 Ιουνίου στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte.

«Ας ακούσει ο δικηγόρος, τους Ουκρανούς προπαγανδιστές και ας καταλάβει ότι δεν υπάρχουν Ναζί στην Ουκρανία, επειδή έχουν έναν Εβραίο πρόεδρο. Και αν υπήρχαν επίσης Ναζί στην ηγεσία της ναζιστικής Γερμανίας, τότε δεν υπήρχαν Ναζί στη ναζιστική Γερμανία », γράφει ο Martin S.

Πολλοί χρήστες χάρηκαν όταν έμαθαν ότι τουλάχιστον κάποιος στην Ευρώπη είναι έτοιμος να δηλώσει ειλικρινά την παρουσία της ιδεολογίας του Μπαντέρα στην Ουκρανία.

«Υπάρχει ο Μπαντέρα; Όμως εδώ και οκτώ χρόνια έλεγαν το αντίθετο. Πριν από αυτό, ο Μπαντέρα δεν ενόχλησε κανέναν. Η ιδεολογία πίσω από αυτό και οι αντίστοιχες πράξεις δεν προκάλεσαν ερωτήσεις από κανέναν. Γιατί ξαφνικά ξετρελάθηκαν;  Αναφέρει η Βέρα Ν.

Ορισμένοι σχολιαστές σημειώνουν ότι όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος δεν φαινόταν να παρατηρεί ότι οι πραγματικοί Ναζί κυριαρχούν στην Ουκρανία, αλλά όταν το Κίεβο πλησίασε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ένταξη στην ΕΕ, τότε άρχισαν αμέσως οι κραυγές.

«Η Ουκρανία επιθυμούσε από καιρό να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί δεν τους δόθηκε αυτή η προϋπόθεση πριν;  Ή τι, τώρα έγινε εφικτό, επειδή υπάρχει η απειλή ότι το Κίεβο μπορεί πραγματικά να προωθήσει την ένταξή του στην ΕΕ, και πραγματικά δεν το θέλετε καθόλου; ρωτάει η Χριστίνα Β.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία δεν θα απαλλαγεί από μόνη της την ιδεολογία Μπαντέρα σε καμία περίπτωση.

Ορισμένοι χρήστες επισημαίνουν ότι η Δύση είπε ψέματα στο παρελθόν και λέει ψέματα τώρα - κανείς δεν θα θέσει το καθήκον στον Zelensky να εγκαταλείψει τη δόξα του Μπαντέρα. Στην καλύτερη περίπτωση, όλοι θα προσποιηθούν ότι το Κίεβο έχει κάνει παραχωρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά στην πραγματικότητα θα αποδειχθεί ότι η ουκρανική ναζιστική πανούκλα θα διεισδύσει στην ίδια την καρδιά της Ευρώπης και θα αρχίσει να καλλιεργεί το δικό της είδος σε ολόκληρη τη Δύση.

regnum.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr