Ο νέος πρόεδρος της Αλβανίας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του τον Ιούλιο


Ιούνιος 5, 2022. Ελλάδα.

Ο νέος πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάϊ,  ο οποίος εκλέχθηκε με 78 ψήφους του αλβανικού κοινοβουλίου, θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του στις 24 Ιουλίου με τη λήξη του σημερινού αρχηγού του κράτους, Ιλίρ Μέτα.

Η εκλογή του Μπεγκάϊ έγινε μετά την αποστράτευση του από το Γενικό Επιτελείο Στρατού,  με υπογραφή του νυν προέδρου που βρισκόταν σε επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.


Η Πρώτη Κυρία


Όμως, με την έλευση του Μπεγκάι στην Προεδρία, η χώρα θα έχει και την Πρώτη Κυρία, κάτι που έλειπε κατά τη θητεία του Ιλίρ Μέτα, καθώς η σύζυγός του, Μόνικα Κρουεμάδι, είναι η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη.

Ποια θα είναι όμως η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας; Το όνομά της είναι Αρμάντα Μπεγκάι,  που φέρει το επίθετο του εκλεγμένου προέδρου.

Γεννήθηκε το 1968, κατείχε αρκετές θέσεις στην κρατική διοίκηση ως υπάλληλος και πιο πρόσφατα στην «Πληροφορική» στον Ανώτατο Κρατικό Ελεγκτή. Το ζευγάρι Μπαϊράμ και Αρμάντα Μπεγκάι έχουν επίσης δύο γιους.

Σύμφωνα με το βιογραφικό, η οικογένεια Μπεγκάι δεν έχει ζήσει ποτέ στο εξωτερικό.

Gazeta Shqiptare

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr