Απειλές Βουλγάρων για το κάψιμο της εισόδου του βουλγαρικού συλλόγου στο Μοναστήρι


Ιούνιος 5, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Οι συμπρόεδροι του βουλγαρικού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος VMRO-BND, Ανγκέλ Τζαμπάσκι και Αλεξάνταρ Σίντι, άσκησαν δριμεία κριτική και απείλησαν τα Σκόπια, μπροστά από την καμένη εξώπορτα του βουλγαρικού κλαμπ «Βάντσο Μιχαήλοφ» στο Μοναστήρι.

 

«Η Βόρεια Μακεδονία με αυτή τη μορφή δεν έχει θέση στην ΕΕ! Βούλγαροι επιστήμονες θα παρουσιάσουν όλη την ιστορική αλήθεια στο Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα. «Χρειάζονται πραγματικές πολιτικές ενέργειες για την εξάλειψη του αντιβουλγαρισμού στα Σκόπια!», ανέφεραν οι δυο τους.

 

«Όλη η Ευρώπη θα μάθει τι συμβαίνει στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Θα το φροντίσω προσωπικά. «Η Βουλγαρία είναι ζωντανή εδώ, θα αγωνιστούμε γι' αυτήν και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προδώσει το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον», είπε ο ευρωβουλευτής Τζαμπάσκι.

 

«Η καμένη πόρτα δεν θα αποτρέψει το άναμμα της βουλγαρικής φωτιάς στη Βόρεια Μακεδονία!». «Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα αδέρφια μας στην Μπίτολα».

 

Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Για τη Μακεδονία», που αποτελείται από επιστήμονες και δημόσια πρόσωπα από τη Βουλγαρία, θα μεταβούν στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

 Μετά από πρόσκληση του Τζαμπάσκι, θα προσπαθήσουν για πρώτη φορά να παρουσιάσουν απευθείας στους Ευρωπαίους πολιτικούς την «ιστορική αλήθεια για την κοινή ιστορία της Βουλγαρίας και της (Σλαβικής) Μακεδονίας».

Expres.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr