Οι δηλώσεις του Πούτιν εκνευρίζουν πάλι τη Σερβία


Ιούνιος 17, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε ξανά σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο, λέγοντας ότι πρόκειται για προηγούμενο, γράφει η σερβική b92.

Πρόσθεσε επίσης ότι ήταν αποδεκτό ενώπιον των διεθνών θεσμών τότε ότι η επικράτεια (του Κοσσυφοπεδίου) δεν έπρεπε να ζητήσει από τη χώρα άδεια για ανεξαρτησία, αλλά ότι είχε το δικαίωμα να τη διακηρύξει. Και το έκανε.

«Τόσο το Ντόνετσκ όσο και το Λουχάνσκ έκαναν το ίδιο πράγμα. Δεν χρειάστηκε να ζητήσουν άδεια από τις αρχές του Κιέβου», είπε ο Πούτιν.

Επανέλαβε ότι μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους και στη συνέχεια ρώτησε: «Και; Είχαμε το δικαίωμα να τους αναγνωρίσουμε τότε; Λοιπόν, φυσικά και το κάναμε».

«Καταλήξαμε σε συμφωνία μαζί τους για αμοιβαία βοήθεια. Είχαμε το δικαίωμα και σύμφωνα με το καταστατικό του ΟΗΕ να τους παρέχουμε στρατιωτική βοήθεια», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Υπενθύμισε επίσης ότι «δημιουργούν προηγούμενο», βάσει του οποίου οι αποφάσεις τους έχουν την ίδια νομιμότητα.

«Τελικά, εισέβαλαν στο Ιράκ χωρίς διεθνή άδεια. Και τι έκαναν; Διέλυσαν τη χώρα. Νόμιζαν ότι, όπως μου αρέσει να λέω, είναι απεσταλμένοι του Κυρίου», κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr