Υπεξ Βουλγαρίας: Μεμονωμένη η πυρπόληση της εισόδου του βουλγαρικού πολιτιστικού συλλόγου στο Μοναστήρι


Ιούνιος 5, 2022. Ελλάδα.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η πράξη έγινε με εξαιρετική ηρεμία, ήταν μελετημένη και σκόπιμη».

Αυτό δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Θεοδώρα Γκέντσοβσκα στο bTV για την πυρπόληση του Βουλγαρικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Μοναστήρι / Μπίτολα.

Σύμφωνα με αυτήν, ο διευθυντής της αστυνομίας της Μπίτολα δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του δράστη αυτής της εξαιρετικά δυσάρεστης πράξης βανδαλισμού. Η δικαστική εξουσία στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα κάνει επίσης τη δουλειά της, όπως ευελπιστεί.

Η Γκέντσοβσκα εξήγησε τι είδε από τις κάμερες γύρω από το πολιτιστικό κέντρο: «Ένας νεαρός άνδρας με μάσκα πήρε ένα σωληνάριο εύφλεκτου υγρού από ένα ποδήλατο, το πέταξε στο πολιτιστικό κέντρο και το πυρπόλησε».

Αυτό που την ανησύχησε η Γκέντσοβσκα ήταν η αταραξία και η ψυχραιμία με την οποία διαπράχθηκε ο βανδαλισμός στο Βουλγαρικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Μπίτολα.

 Δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Δεν υπάρχει φωτιά στις σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, διαβεβαίωσε ο νούμερο ένα διπλωμάτης της Βουλγαρίας.

Είναι αισιόδοξη για την επίτευξη αποτελεσμάτων με την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά το πότε και το πώς είναι θέμα ετοιμότητας της κυβέρνησης των Σκοπίων. Πρέπει να είμαστε μαζί, γιατί είμαστε ακόμα γείτονες, τόνισε η Γκέντσοβσκα, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.

news.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr