Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

«Η Τουρκία βομβαρδίζει με φώσφορο, οι Κούρδοι αντάρτες εξοντώνουν 8 Τούρκους στρατιώτες κατοχής»


تركيا تقصف بالفوسفور، والكريلا توسع من عملياتها وتقضي على 8 جنود أتراك محتلين «Η Τουρκία βομβαρδίζει με φώσφορο και οι αντάρτες επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σκοτώνοντας 8 Τούρκους στρατιώτες κατοχής»

 

Ιούλιος 11, 2022. Ελλάδα.

Το Κέντρο ΜΜΕ των Κουρδικών Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας ανακοίνωσε το θάνατο 8 Τούρκων στρατιωτών κατοχής και την καταστροφή φυλακίου, στο πλαίσιο μιας σειράς ποιοτικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν αντάρτες κατά της τουρκικής κατοχής.

Το κέντρο ΜΜΕ των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας επιβεβαίωσε, μέσω ανακοίνωσής του, το θάνατο 8 Τούρκων στρατιωτών κατοχής, σε μια σειρά ποιοτικών επιχειρήσεων που διεξήγαγαν οι μαχητές- αντάρτες για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν στις νόμιμες αμυντικές περιοχές, σημειώνοντας ότι «ο τουρκικός στρατός κατοχής χρησιμοποίησε βόμβες «φωσφόρου» αυτή τη φορά σε περιοχές  στα νότια του Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ)».

Οι δυνάμεις αποκάλυψαν επίσης ότι οι κατακτητές, δεν άντεξαν την αντίσταση του αντάρτικου και άρχισαν να χρησιμοποιούν  βόμβες «φωσφορούχου αερίου» στις περιοχές αντίστασης της νόμιμης άμυνας και βομβαρδίστηκαν επίσης 20 φορές με διεθνώς απαγορευμένα χημικά όπλα και εκρηκτικά και 9 φορές με πολεμικά αεροπλάνα.

Η τουρκική κατοχή χρησιμοποιεί διεθνώς απαγορευμένες δηλητηριώδεις βόμβες «φωσφόρου» εναντίον των μαχητών, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Rojava News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr