Οι πρόεδροι των κοινοβουλίων Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις «Baykar»


Ιούλιος 23, 2022. Ελλάδα

Κωνσταντινούπολη/Μπακού.

Μετά την 2η τριμερή σύνοδο των προέδρων των Κοινοβουλίων της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 21 Ιουλίου 2022, οι τρεις πρόεδροι Μουσταφά Σεντόπ (Τουρκία), Σαχίμπα Γκαφάροβα (Αζερμπαϊτζάν)  και Ράτζα Περβέζ Ασράφ (Πακιστάν) επισκέφθηκαν την Πέμπτη τις εγκαταστάσεις της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας «Baykar».

Η εταιρεία «Baykar» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι παρουσίασε στους Προέδρους των Κοινοβουλίων αναμνηστικά μοντέλα των μαχητικών αεροσκαφών «Aqnji Teha».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.


Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν:


Στην τριμερή συνάντηση συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, όπου οι αρχηγοί της βουλής εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα θέματα που αφορούν τις τρεις χώρες. 

Η πρόεδρος του Μιλί Ματζλίς (κοινοβουλίου) του Μπακού, Σαχίμπα Γκαφάροβα  τόνισε στην ομιλία της ότι η τριμερής μορφή συνεργασίας των κοινοβουλίων του Αζερμπαϊτζάν, του Πακιστάν και της Τουρκίας έχει μεγάλη σημασία. Το σημερινό υψηλό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των αδελφών μας χωρών επιβάλλει την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων σε διάφορους τομείς. Σημείωσε ότι η συνέχιση της στενής συνεργασίας σε τριμερή μορφή μεταξύ ορισμένων θεσμικών οργάνων των χωρών μας, συμπεριλαμβανομένων των κοινοβουλίων μας, συμβάλλει σημαντικά στη διαδικασία αυτή.


Στο τέλος της 2ης της Δεύτερης Τριμερούς Συνάντησης των Προέδρων των Κοινοβουλίων του Αζερμπαϊτζάν, του Πακιστάν και της Τουρκίας υπογράφηκε η «Δήλωση της Κωνσταντινούπολης».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας,  Μουσταφά Σεντόπ, και ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν, Ράτζα Περβέζ Ασράφ, που μίλησαν στην εκδήλωση, δήλωσαν ότι η υπογεγραμμένη δήλωση έχει μεγάλη σημασία για την περαιτέρω ανάπτυξη του σχέσεις μεταξύ των χωρών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr