Ο Ράμα στις Βρυξέλλες με κύριο θέμα τη ναυτική βάση στο Δυρράχιο


Porto Romano- Ο Ράμα ευελπιστεί να δημιουργηθεί ναυτική βάση του ΝΑΤΟ ( φωτό: lexo-shqip.net)

Ιούλιος 13, 2022. Ελλάδα.

 Η δημιουργία ναυτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο νέο λιμάνι του Δυρραχίου είναι το κύριο θέμα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα  που ταξιδεύει σήμερα στις Βρυξέλλες, σε συνάντηση με τον γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνει η αλβανική Shqiptarja.

Την επίσκεψη αυτή  είχε ανακοινώσει   ο επικεφαλής της κυβέρνησης, όπου εξήγησε ότι σκοπός είναι να συζητήσουν σε βάθος τις λεπτομέρειες για τη βάση του ΝΑΤΟ στο Δυρράχιο. Το έργο αυτό αφορά την εγκατάσταση ναυτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο νέο λιμάνι του Δυρραχίου στο Πόρτο Ρομάνο,  καθώς ο Ράμα θεωρεί ως πολύ σημαντικό έργο και προσβλέπει σε αυτό.

Όπως είναι γνωστό, σήμερα βρίσκεται υπό κατασκευή η τακτική αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην πόλη  Κουτσόβα, η οποία είναι εξ ολοκλήρου με ξένη χρηματοδότηση, ενώ όσον αφορά το λιμάνι θα χρηματοδοτηθεί από το αλβανικό κράτος, το εμπορικό κομμάτι, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Ράμα, διευκρινίζοντας ότι το ΝΑΤΟ θα κληθεί να συμμετάσχει σε συγχρηματοδότηση για το στρατιωτικό σκέλος.

Στο τέλος αυτής της συνάντησης, ο Ράμα και ο Στόλτενμπεργκ θα έχουν κοινή συνέντευξη Τύπου, καταλήγει το δημοσίευμα.

shqiptarja.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr