Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Οι Αμερικανοί σκότωσαν την ηγέτη του Ισλαμικού κράτους στη Συρία

 φωτό: ό, τι απέμεινε από τη μοτοσυκλέτα του τρομοκράτη

Ιούλιος 12, 2022. Ελλάδα.

Στις 12 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκότωσαν τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, Μάχερ αλ Αγκάλ.

 Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο εξέχων τρομοκράτης σκοτώθηκε από επίθεση με drone.

Ο άνδρας ήταν μία από τις πέντε ηγετικές προσωπικότητες του Ισλαμικού Κράτους και ήταν «υπεύθυνος για επιθετικές προσπάθειες διάδοσης των δραστηριοτήτων του ISIS εκτός του Ιράκ και της Συρίας». 

Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την έκθεση, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από drone του αμερικανικού στρατού σε μια μοτοσυκλέτα που επέβαιναν ο Αλ Αγκάλ και ο βοηθός του κοντά στο χωριό Ζιντίρες στην επαρχία Αφρίν, κοντά στα τουρκικά σύνορα βορειοδυτικά του Χαλεπίου.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο ο Αλ Αγκάλ συμμετείχε σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία -στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλα μέρη. 

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι ΗΠΑ σκότωσαν δύο ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους - το 2019, τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και τον Φεβρουάριο του 2022, τον διάδοχό του  Αμπού Ιμπραχίμ αλ Κουρέισι. Ο τελευταίος αυτοπυροβολήθηκε όταν περικυκλώθηκε από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία. 

«Ο θάνατος των ηγετών του ISIS θα υπονομεύσει την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να συνεχίσει τις επιθέσεις σε όλο τον κόσμο. Το ISIS συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr