Το Ισραήλ θα παραδώσει στην Ουκρανία μια νέα παρτίδα βοηθητικού αμυντικού εξοπλισμού


Ιούλιος 12, 2022. Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ενέκρινε την αποστολή νέας παρτίδας αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, αναφέρει το Israelinfo.

Η έγκριση αναφέρεται σε βοηθητικό αμυντικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα 1.500 κράνη, 1.500 θωράκιση σώματος, εκατοντάδες κομμάτια προστατευτικού εξοπλισμού σκαπανέων, χίλιες μάσκες αερίων και στολές χημικής προστασίας.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι όλος αυτός ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στις υπηρεσίες διάσωσης της Ουκρανίας τις επόμενες εβδομάδες.

Η Ουκρανία περιμένει εντελώς διαφορετική βοήθεια από το Ισραήλ - όπλα που θα τη βοηθήσουν να νικήσουν τους Ρώσους επιτιθέμενους, συγκεκριμένα αντιαεροπορικά και αντιαρματικά συστήματα, πυραυλικά συστήματα κ.λπ. εντός της χώρας, η Ιερουσαλήμ απέφυγε να μεταφέρει τέτοια όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Ο λόγος είναι προφανής: το εβραϊκό κράτος έχει τον δικό του πόλεμο για την ύπαρξη στη Μέση Ανατολή και η Ρωσία μπορεί πολύ πιο ενεργά να υποστηρίξει τους εχθρούς του Ισραήλ στην περιοχή, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr