Αλβανία: Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποιεί για απειλές στο στρατόπεδο των Ιρανών αντιφρονούντων στο Δυρράχιο


Ιούλιος 22, 2022. Ελλάδα.

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα ανακοίνωσε πιθανή απειλή που μπορεί να εμφανιστεί στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του Ελεύθερου Ιράν που θα διεξαχθεί στο στρατόπεδο της ΜΕΚ (Μουτζαχεντίν) στη Μάντζα του Δυρραχίου στις 23 και 24 Ιουλίου.

Καθώς χαρακτηρίζει την ανακοίνωση ως «ειδοποίηση ασφαλείας», η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα ενημερώνει τους πολίτες της να αποφύγουν αυτή τη σύνοδο κορυφής και να μην παραμείνουν κοντά στην περιοχή. 

Προτρέπει επίσης τους πολίτες των ΗΠΑ να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και να διατηρούν χαμηλό προφίλ.

Πριν από λίγες ημέρες, οι αλβανικές υπηρεσίες ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνες για την ανακάλυψη ιρανικού πυρήνα ύποπτου για επίθεση στο στρατόπεδο των ΜΕΚ στη Μάντζα του Δυρραχίου. Ανακρίθηκαν πολλά πρώην μέλη της ΜΕΚ που θεωρούνται ύποπτα για στρατολόγηση από το Ιράν.

Στην Αλβανία υπάρχουν περίπου 3.000 μουτζαχεντίν, που προβαίνουν σε αντιπολιτευτικές δραστηριότητες στο Ιράν από το στρατόπεδό τους (κυρίως μέσω διαδικτύου), ενώ από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρούνται τρομοκρατική ομάδα.

ata.gov.al

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr