Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Ο Έντι Ράμα συνάντησε τον Σαουδάραβα Πρίγκηπα στην Αθήνα


Ιούλιος 28, 2022. Ελλάδα.

Αθήνα.

Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφέρεται ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στην εδραίωση της κοινής οικονομικής εταιρικής σχέσης και στην εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης της συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

Ο Πρωθυπουργός Ράμα λέγεται επίσης ότι εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας να στηρίξει την Αλβανία με 50 εκατομμύρια δολάρια και μια περαιτέρω επένδυση PIF της Σαουδικής Αραβίας περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, ανέφερε το SPA.

Η συνάντηση του Αλβανού πρωθυπουργού με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα πραγματοποιήθηκε μετά από διμερή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.

Η Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα υπέγραψαν μνημόνια στρατιωτικής, οικονομικής και ασφάλειας συνεργασίας κατά την επίσημη επίσκεψη την Τρίτη.

Alsat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr