Περισσότερες γυναίκες αξιωματικοί από τους άνδρες ορκίστηκαν στην Αλβανία- Τα σχέδια για την παρακολούθηση της επικράτειας


Ιούλιος 28, 2022. Ελλάδα.

29 θήλεις και 25 άρρενες θα ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Αποφοίτησαν αφού ολοκλήρωσαν το 1 έτος Εκπαίδευσης Αξιωματικών.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι τόνισε το γεγονός ότι η εποχή που ζούμε έχει θέσει τη στρατιωτική προσωπικότητα στο επίκεντρο της κοινής γνώμης περισσότερο από ποτέ. Ο υπουργός είπε ότι η θυσία που απαιτεί αυτό το επάγγελμα ανταμείβεται ήδη με καλύτερη οικονομική αντιμετώπιση από την αρχή της καριέρας.


Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκο Πελέσι, δήλωσε ότι η συμμετοχή των νεοσύλλεκτων γυναικών σε αυτό το μάθημα έχει αυξηθεί, γεγονός που δείχνει ότι η ισότητα των φύλων είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Άμυνας.

 



Ο σχεδιασμός για το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της επικράτειας

 


Στο πλαίσια της οργάνωσης του σχεδιασμού για τον έλεγχο της αλβανικής επικράτειας τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα, εντάσσεται η επίσκεψη του Αλβανού υπουργού Άμυνας, Νίκο Πελέσι, στη Μεγάλη Βρετανία που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Πελέσι συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής εταιρείας « Lockheed Martin » για την Ευρώπη, κ. Τζόναθαν Χόιλ. Τα μέρη συζήτησαν τα τρέχοντα και μελλοντικά έργα που έχει αλβανικός στρατός με την αναγνωρισμένη εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας " Lockheed Martin ", ιδίως για τη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Εποπτείας Εναέριου Χώρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, καθώς και την Ολοκληρωμένη Επιτήρηση της Θαλάσσιας της χώρας.



Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Υπουργός Πελέσι είπε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να διερευνήσουν όλα τα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και οφέλη αυτής της συνεργασίας, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στις επιδόσεις και το αποτύπωμα της " Lockheed Martin " μέχρι την πλήρη υλοποίηση των έργων που αναλαμβάνει αυτή η εταιρεία.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Άμυνας  Νίκο Πελέσι και η συνοδευτική αντιπροσωπεία είχαν επίσης συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας « Airbus Helicopters » για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το Ισραήλ κ. Cesar Sanchez Lopes. 

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στα τρέχοντα ζητήματα και στην εξεύρεση νέων μηχανισμών και χώρων για τη βελτίωση της διαδικασίας συντήρησης των ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο  Άμυνας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr