Οι Κούρδοι της Συρίας παρέδωσαν γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών στο Τατζικιστάν


Ιούλιος 25, 2022. Ελλάδα.


Σήμερα, το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας παρέδωσε 42 γυναίκες και 104 παιδιά από οικογένειες μισθοφόρων του ISIS στο Τατζικιστάν σύμφωνα με επίσημο έγγραφο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Hawar.

Αντιπροσωπεία από το κράτος του Τατζικιστάν επισκέφθηκε το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, με επικεφαλής τον Πρέσβη του Τατζικιστάν στο Κουβέιτ,  Ζαμπιντουλάχ Ζαμπίντοφ.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, Φανάρ αλ Καΐτ, και ο Χαλέντ Ιμπραχίμ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

 

Κατόπιν των συζητήσεων που έκλεισαν ενώπιον των μέσων ενημέρωσης, το Υπουργείο Εξωτερικών Σχέσεων, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών, παρέδωσε 42 γυναίκες και 104 παιδιά από οικογένειες του ISIS που έχουν υπηκοότητα Τατζίκ και διαμένουν στους καταυλισμούς Ροτζ και αλ Χολ για οικογένειες και παιδιά του ISIS, στην αντιπροσωπεία. 

 


Μετά την υπογραφή του εγγράφου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου. Στην αρχή, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Τατζικιστάν και είπε: «Ευχαριστούμε την προσπάθειες του Κράτους του Τατζικιστάν να επικοινωνήσει με την Αυτόνομη Διοίκηση επί αρκετούς μήνες για να επιτευχθεί συμφωνία παράδοσης των παιδιών και των γυναικών που βρίσκονται στα στρατόπεδα της βόρειας και ανατολικής Συρίας στην αρχική τους πατρίδα».

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης, ο Φανάρ αλ Καΐτ συνέχισε: «Κατά τη συνάντηση με τον πρέσβη - και αυτή δεν είναι η πρώτη του επίσκεψη καθώς είχε αρκετές προηγούμενες επισκέψεις -  συζητήθηκαν η κατάσταση στη Συρία γενικά και  οι κίνδυνοι που  αντιμετωπίζουν οι περιοχές του βορρά και της ανατολικής Συρίας από τις περιφερειακές απειλές για τις περιοχές μας. Για το λόγο αυτόν αναζητούσαμε λύση και βρήκαμε μια απάντηση από την αντιπροσωπεία να επιστρέψει τα παιδιά και τις γυναίκες του ISIS στη χώρα τους».

Ο πρέσβης του Τατζικιστάν ευχαρίστησε την Αυτόνομη Διοίκηση για τη συνεργασία στο θέμα της επιστροφής των οικογενειών των μισθοφόρων του ISIS στην πατρίδα τους και πρόσθεσε: «Εδώ και λίγο καιρό λαμβάνουμε μέτρα και κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την επιστροφή αυτών των γυναικών και των παιδιών  στο Τατζικιστάν, μέσω της εκπροσώπησης των αρμόδιων αρχών».

Hawar News, Rojava News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr