Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Συρία: Οι μισθοφόροι των Τούρκων ετοιμάζονται για εισβολή στο Τελ Ριφάτ


Ιούλιος 2, 2022. Ελλάδα.

Με τη δήλωση του Προέδρου Ερντογάν «Θα καθαρίσουμε το Τελ Ριφάτ και τη Μανμπίτζ από τρομοκράτες», οι προετοιμασίες των μισθοφόρων των Τούρκων στην περιοχή επιταχύνθηκαν, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

 Ο Συριακός Εθνικός Στρατός που υποστηρίζεται από την Τουρκία,  έστειλε στρατιωτική ενίσχυση στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Τελ Ριφάτ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κουρδικών Ομάδων Αυτοάμυνας-  YPG.

O πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει: «Μια νύχτα μπορούμε να μπούμε ξαφνικά».

Μετά τα λόγια αυτά, η δραστηριότητα συνεχίζεται πυρετωδώς στις περιοχές που πρόκειται να χτυπηθούν όπως είναι το Τελ Ριφάτ και η Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία.


 

Μάλιστα, ο λεγόμενος  Συριακός Εθνικός Στρατός έστειλε νέες ενισχύσεις στην περιοχή της πόλης Τελ Ριφάτ.

Ο διοικητής του μισθοφορικού στρατού, Γιούνις Ντέρμπας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ετοιμαζόμαστε για την επιχείρηση που θα οργανώσει η τουρκική κυβέρνηση. Συλλέγουμε όπλα και πυρομαχικά, ελέγχουμε τις δυνάμεις μας. Το μήνυμα που στέλνω στους εκτοπισμένους πολίτες, θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Με την άδεια του Αλλάχ, θα απελευθερώσουμε τα εδάφη τους για να εξασφαλίσουμε την πρόσβασή τους».

yenisafak.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr