Το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιήσει τουρκικό λογισμικό


Ιούλιος 2, 2022. Ελλάδα.

 

Τουρκικό λογισμικό θα χρησιμοποιηθεί στην Πολυεθνική Άσκηση Θαλάσσιας Ασφάλειας, η οποία θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο με το πρωτόκολλο που υπογράφηκε μεταξύ της HAVELSAN και του Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας του ΝΑΤΟ.

Η άσκηση θα διεξαχθεί προκειμένου να βελτιωθούν τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης πλοήγησης με τρόπου αντιμετώπισης της πειρατείας πλοίων και περιστατικών πειρατείας στη Δυτική Αφρική.

Ο Γενικός Διευθυντής της HAVELSAN, Μεχμέτ Ακίφ Νατζάρ δήλωσε ότι συστήματα όπως το GENESIS και το ADVENT, τα οποία ανέπτυξαν με τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, λειτουργούν με επιτυχία και έχουν γίνει διεθνώς προτιμότερα. 

Επεσήμανε ότι η χρήση  των εθνικών μονάδων που έχουν αναπτυχθεί σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ είναι επίσης πολύ σημαντική.

Ο Νατζάρ τόνισε: «Ως κορυφαία εταιρεία στα συστήματα ελέγχου διοίκησης και διαχείρισης πολέμου, θα συνεχίσουμε πάντα την υποστήριξή μας σε αυτούς τους τομείς». Όπως είπε: από τη χρήση συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών και τις ναυτικές τους εκδόσεις σε ασκήσεις, θα δοθεί η δυνατότητα στις πιο εκπαιδευμένες ναυτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τις απειλές των πειρατών στη Δυτική Αφρική. Σε αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλλουμε στη δύναμη της Συμμαχίας».

turkiyegazetesi.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr