Ουκρανός βουλευτής προτείνει την αποστολή στρατού για την «υπεράσπιση του Κοσσυφοπεδίου»


Ιούλιος 31, 2022. Ελλάδα.

Ο Ουκρανός βουλευτής Ολέκσιι Γκοτσαρένκο προτείνει την αποστολή ουκρανικού στρατού στο Κοσσυφοπέδιο  εάν η Σερβία «εισβάλει» σε αυτό γιατί το Κίεβο θα πρέπει να υπερασπιστεί τους Κοσοβάρους.

«Εάν η Σερβία εισβάλει στο Κόσοβο, θα πρέπει να υπερασπιστούμε τους Κοσοβάρους.  Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δράσει με τα στρατεύματά μας στο πεδίο. Η Σερβία προσπαθεί να ξεκινήσει έναν επιθετικό πόλεμο. Ακριβώς σύμφωνα με τη μέθοδο του Πούτιν. Όπως είπα, η Σερβία είναι ο δούρειος ίππος του Πούτιν στην Ευρώπη. Ο πόλεμος οπουδήποτε στον κόσμο είναι τρομερός».

If Serbia invades #Kosovo, we should defend the Kosovars. 🇺🇦 is ready to act with our troops on the ground. 🇷🇸 is trying to start an aggressive war. Precisely according to Putin's method. As I said, #Serbia is Putin's Trojan horse in Europe. War anywhere in the world is terrible.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούν το βράδυ της Κυριακής στις βόρειες, σερβικές περιοχές του Κοσσυφοπεδίου, οι Σέρβοι του Κοσόβου φτιάχνουν οδοφράγματα στους αυτοκινητόδρομους, οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου συγκεντρώνονται σε ομάδες στα «δικά τους», το νότιο τμήμα της πόλης Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα  κοντά στη γέφυρα που οδηγεί στο βόρειο τμήμα  στη «Σερβική» πλευρά, όπου συγκεντρώνονται ντόπιοι Σέρβοι.

 Η αστυνομία του Κοσόβου έκλεισε δύο σημεία ελέγχου στο κεντρικό τμήμα της Σερβίας λόγω αποκλεισμού δρόμων από τους Σέρβους. Το σερβικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε τις φήμες για είσοδο στρατιωτών στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και προέτρεψε να μην διαδίδεται παραπληροφόρηση.

Ria Novosti

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr