Αναστέλλονται οι πτήσεις μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων λόγω απουσίας ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος


Ιούλιος 7, 2022. Ελλάδα.

Η βουλγαρική αεροπορική εταιρεία «GullivAir» ανέστειλε οριστικά τις τακτικές πτήσεις προς Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) και Τίρανα (Αλβανία), ανέφερε η ιστοσελίδα TravelNews, επικαλούμενη πληροφορίες από στελέχη του αεροδρομίου της Σόφιας.



Από έλεγχο στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας διαπιστώθηκε ότι τα εισιτήρια και για τους δύο προορισμούς δεν ήταν προς πώληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «GullivAir» έχει ήδη επιστρέψει τα τρία μικρά αεροσκάφη ATR 72 στον εκμισθωτή γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις τους.

Στις αρχές Μαΐου, ρεπόρτερ του BGNES ανέφερε ότι η αεροπορική εταιρεία GullivAir σταμάτησε να κρατά πτήσεις στη γραμμή Σόφια-Σκόπια μετά τις 21 Μαΐου και δεν μπορούσαν πλέον να αγοραστούν εισιτήρια για αυτόν τον προορισμό.

 Η αεροπορική εταιρεία ανέστειλε επίσης τις κρατήσεις για το άλλο προγραμματισμένο διεθνές δρομολόγιο προς Τίρανα από τις 14 Μαΐου.

Στις 3 Μαΐου, ωστόσο, η «GullivAir» βγήκε με μήνυμα ότι αυτή τη στιγμή η αεροπορική εταιρεία δεν σχεδιάζει να διακόψει τη λειτουργία των πτήσεων στο δρομολόγιο Σόφια – Σκόπια – Σόφια.

Η πρώτη πτήση της νέας προγραμματισμένης αεροπορικής εταιρείας στο δρομολόγιο Σόφια-Σκόπια-Σόφια εγκαινιάστηκε στις 26 Μαρτίου 2022 με πολλές φανφάρες μετά από διπλωματικές προσπάθειες και ανακοινώθηκε ότι η αεροπορική εταιρεία θα εκτελούσε πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα - Σάββατο και Δευτέρα.

Η ιδέα της αποκατάστασης των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία στις 18 Ιανουαρίου, με το σκεπτικό ότι δεν είναι σωστό να μην υπάρχουν πτήσεις μεταξύ των δύο πρωτευουσών αφού αναγκάζονται να πετάξουν μέσω τρίτων χωρών.

Στο παρελθόν, η αεροπορική γραμμή Σόφιας-Σκοπίων υπήρχε για μικρό χρονικό διάστημα και έκλεισε το 2010 λόγω οικονομικής ζημίας, σημειώνει η βουλγαρική BGNES.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr