Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Οι Ρώσοι φοβούνται επίθεση στη γέφυρα του Κέρτς


Φωτό: Regnum.ru

Ιούλιος 7, 2022. Ελλάδα.

Ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει ηλεκτρονικά αντίμετρα και κεραίες ραντάρ σε μεγάλες πλωτές εξέδρες για την προστασία της γέφυρας του Στενού του Κερτς από επιθέσεις με πυραύλους. 

Η γέφυρα χτίστηκε μεταξύ 2016 και 2014 αφότου οι Ρώσοι κατέλαβαν τη χερσόνησο της Κριμαίας, έχει αυτοκινητόδρομο και σιδηρόδρομο και η “WarZone” αναφέρει ότι οι Ρώσοι φοβούνται επίθεση στη γέφυρα. 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι Ρώσοι ρυμούλκησαν πρόσφατα δύο μεγάλες πλωτές εξέδρες από τη ναυτική βάση του  Νοβοροσίσκ κοντά στη γέφυρα και τοποθέτησαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών πόλων επάνω τους, πιθανώς κεραίες ή ανακλαστήρες συστημάτων ραντάρ, των οποίων η λειτουργία είναι να εξαπατούν τους επιτιθέμενους πυραύλους από απόσταση και να τους εκτρέπουν.

Ο αναλυτής ασφαλείας της “WarZone έγραψε ότι τέτοιες εξέδρες χρησιμοποιούνται από το ρωσικό ναυτικό ως στόχοι στην πρακτική σκοποβολής και ότι η τοποθέτησή τους τώρα κοντά σε μια γέφυρα που είναι σημαντική για τους Ρώσους, δείχνει φόβο για επίθεση με πυραύλους.

Την 1η Ιουλίου, έγινε προσπάθεια απόκρυψης της μεταφοράς των πλωτών εξεδρών με τη βοήθεια μεγάλων σύννεφων καπνού. Οι Ρώσοι είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν συχνά καπνό για να κρύψουν τις κινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων, σημαντικών εγκαταστάσεων ή πλοίων στη θάλασσα. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr