Ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε σε στρατόπεδο του Ιράν βόρεια του Χαλεπίου στη Συρία


Ιούλιος 21, 2022. Ελλάδα.

Ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε σε ένα από τα σημεία συγκέντρωσης της ιρανικής πολιτοφυλακής χρησιμοποιώντας αντιαρματικούς πυραύλους τοποθετημένους στη βόρεια αγροτική περιοχή του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, αναφέρει η αραβική Baladi News.


Τοπικές πηγές ανακοίνωσαν ότι «Ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε σε αυτό το σημείο ενώ οι ιρανικές πολιτοφυλακές άρχισαν δημιουργούν χώρους με στόχο να εγκατασταθούν εκεί».


«Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε αντιαεροπορικούς πυραύλους Kornet κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο σημείο της ιρανικής πολιτοφυλακής, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή τεσσάρων οχημάτων».

Η Τουρκία σκοπεύει να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση στις πόλεις Ταλ Ριφάτ και Μανμπίτζ στην περιοχή του Χαλεπίου, με στόχο να τις ελέγξει και να εκδιώξει τις κουρδικές πολιτοφυλακές των SDF από αυτές, όπως σημειώνεται.


«Το Ιράν σχηματίζει ένα κοινό μέτωπο επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία για να αντιμετωπίσει την Τουρκία»

Το δημοσίευμα, προσθέτει ότι «πολλές ξένες φατρίες και ένοπλοι εντόπιοι διαφορετικών συσχετισμών σχημάτισαν μια κοινή μονάδα σε μια ρωσική βάση στο χωριό Χαρντατίν στα βόρεια του Χαλεπίου.

Η μονάδα αυτή περιλαμβάνει τις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού- YPG, ένα τάγμα υποστηριζόμενο από το Ιράν με την ονομασία «Ταξιαρχία Φατιμιγιούν», ένα τάγμα της λιβανέζικης σιιτικής Χεζμπολάχ και ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν από τις πόλεις Νουμπλ και Ζαχρά, εκτός από μέλη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος τις Ταξιαρχίες Baath.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr