«Η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει πετρέλαιο στις αγορές με ζημία»


Ιούλιος 21, 2022, Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ ανακοίνωσε ότι «η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει πετρέλαιο στις παγκόσμιες αγορές εάν το τελικό κόστος του είναι χαμηλότερο από το κόστος παραγωγής», σύμφωνα με τη ρωσική “Lenta”.

Έτσι, ο αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο ‘Κανάλι Ένα’  σχολίασε τη δήλωση των χωρών της G7 ότι εργάζονται για να ορίσουν ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου από τη Ρωσία.


Εάν αυτές οι τιμές, για τις οποίες μιλούν, είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής πετρελαίου, φυσικά, η Ρωσία δεν θα εξασφαλίσει την προμήθεια αυτού του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές, πράγμα που σημαίνει ότι απλά δεν θα εργαστούμε με ζημία.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Γουόλι Αντεγέμο που είπε ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να επιβάλει ανώτατο όριο στις τιμές του πετρελαίου από τη Ρωσία έως τον Δεκέμβριο του 2022. 

Υπενθύμισε ότι τότε θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της ΕΕ για την ασφάλιση δεξαμενόπλοιων με ρωσικά καύσιμα. Επιπλέον, μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Ευρώπη σκοπεύει να εισαγάγει μέτρα σχετικά με την ασφάλιση πετρελαίου, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το γεγονός ότι οι χώρες της G7 συζητούν για τον καθορισμό ορίων τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο από 40 έως 60 δολάρια το βαρέλι είχε αναφερθεί προηγουμένως από το Bloomberg.

 Έτσι, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της σχεδιάζουν να περιορίσουν τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις στη δική της οικονομία.

lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr