Σκόπια: Οι διαμαρτυρόμενοι για τη γαλλική πρόταση έσπασαν τα τζάμια του κοινοβουλίου


Ιούλιος 5, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Μέχρι τη Βουλή έφτασε η λαϊκή πορεία διαμαρτυρίας κατά της ταπεινωτικής γαλλικής πρότασης για τη Βόρεια Μακεδονία, που ξεκίνησε μπροστά από την Κυβέρνηση και στη συνέχεια συνεχίστηκε μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμη και σήμερα οι πολίτες αντιτίθενται μαζικά στην ταπεινωτική πρόταση για τη Βόρεια Μακεδονία που αποδέχεται όλους τους βουλγαρικούς όρους, όπως αναφέρει η Vesnik των Σκοπίων.

Εδώ και αρκετές ημέρες, μεγάλος αριθμός πολιτών διαμαρτύρεται λέγοντας ότι είναι κατά της γαλλικής πρότασης.


Όπως αναφέρει η Ρεπούμπλικα, πυροβολισμοί ακούστηκαν και καπνοί έκαναν την εμφάνισή τους στη Συνέλευση, ενώ προβοκάτορες έσπρωξαν τον φράχτη και δημιουργήθηκε μεγάλη ταραχή.

Οι προκλήσεις, όπως σημειώνεται-  δεν συνάντησαν την υποστήριξη των πολιτών, οι οποίοι συνεχίζουν ειρηνικά να διαμαρτύρονται, να ψέλνουν, να τραγουδούν «Ένα όνομα έχουμε» και να ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης.

Η ομάδα που διέσχισε τον φράχτη άρχισε να πετάει κομμάτια από το λιθόστρωτο στο κτίριο και στη συνέχεια έσπασαν και τζάμια της Βουλής.

Αρκετοί πολιτικοί προειδοποίησαν ότι αυτές τις μέρες υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να ενισχύσουν τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών έναντι της Βουλγαρίας.

Χθες, ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόσκι, προειδοποίησε γι' αυτό, ωστόσο, τόσο το SDSM όσο και το DUI «καταδίκασαν τη βία» με ανακοινώσεις τους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr