Μια σπάνια κίνηση, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επισκέπτεται το Χαλέπι, εγκαινιάζει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος


Ιούλιος 9, 2022. Ελλάδα.

Επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στο Κυβερνείο του Χαλεπίου την Παρασκευή για να εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής που ήταν υπό τον έλεγχο των μαχητών και υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Τα μέρη που ελέγχονται από την κυβέρνηση υφίστανται καθημερινά ταλαιπωρία με περισσότερες από 12 ώρες μπλακ άουτ, λόγω έλλειψης παραγωγής σε σχέση με τις ανάγκες.

Οι υποδομές της Συρίας έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του 11χρονου πολέμου.

Ο πρόεδρος της Συρίας με την οικογένειά του στους δρόμους του Χαλεπίου


Το επίσημο Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) ανέφερε επίσης ότι ο αλ Άσαντ επισκέφθηκε έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην ανατολική επαρχία του Χαλεπίου και ότι μέρος του σταθμού είναι πλέον εξοπλισμένο για παραγωγή έως και 200 ​​μεγαβάτ. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι γίνονται επίσης εργασίες για την επισκευή  των άλλων τμημάτων του σταθμού.

Ο Πρωθυπουργός της Συρίας Χουσεΐν Αρνούς είπε στη Συριακή Λαϊκή Συνέλευση (Κοινοβούλιο) ότι οι ανάγκες της χώρας είναι περίπου 7.000 μεγαβάτ, αλλά η πραγματική παραγωγή είναι λίγο πάνω από 2.500 μεγαβάτ.

Ο Άσαντ επισκέφθηκε καταστήματα του Χαλεπίου

Ο Αρνούς πρόσθεσε ότι ο κύριος λόγος για την έλλειψη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας μειώθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια του πολέμου, επειδή μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται υπό τον έλεγχο Σύριων Κούρδων μαχητών που υποστηρίζονται από την Ουάσιγκτον.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr