Γερμανοί στρατιωτικοί σχεδίαζαν να ανατινάξουν τη γέφυρα της Κριμαίας- Συνελήφθησαν


Ιούλιος 9, 2022. Ελλάδα.

Δύο Γερμανοί στρατιωτικοί, ο Louis B. και ο Akira V., που έκλεψαν εξοπλισμό από τα αποθέματα της Μπούντεσβερ, στην περιφέρεια Σλέσβιχ-Χολστάιν, σχεδίαζαν να ανατινάξουν τη γέφυρα της Κριμαίας.

 Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Stern επικαλούμενο την αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχέδια των συνωμοτών έγιναν γνωστά από τηλεφωνική συνομιλία στην οποία οι άνδρες συζήτησαν τον ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται για την υπονόμευση της γέφυρας μήκους σχεδόν 20 χιλιομέτρων. Αμέσως μετά συνελήφθησαν.

Η εισαγγελία της πόλης του Κιέλου ξεκίνησε έρευνα κατά των κρατουμένων ως ύποπτοι για κλοπή. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι στρατιώτες, μαζί με οκτώ συνεργούς, εισέβαλαν επανειλημμένα σε ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις και έκλεψαν εξοπλισμό.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που έκλεψαν ήταν κράνη, ειδικές κάμερες, πυξίδες και ραδιόφωνα. Διευκρινίζεται ότι οι τέσσερις ύποπτοι υπηρετούσαν στον γερμανικό στρατό.

Αμέσως πριν από τη σύλληψη, οι άνδρες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν στη ναυτική βάση που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέλου, στο Eckernförde. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι σχεδίαζαν να φύγουν τον εξοπλισμό για την Ουκρανία.

Στο σπίτι  των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών οι ανακριτές βρήκαν πυρομαχικά, όπλα και εκρηκτικά. Υποτίθεται ότι τα κλοπιμαία προορίζονταν εν μέρει για προσωπική χρήση και εν μέρει για μεταπώληση.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν προβεί σε αξιολόγηση για το ενδεχόμενο της Ουκρανίας να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας με δυτικούς πυραύλους. 

Συγκεκριμένα η αμερικανική έκδοση του The Drive  το αμφισβήτησε. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το σημαντικό αντικείμενο για τη Ρωσία καλύπτεται από συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου (EW), ενώ η Ουκρανία δεν διαθέτει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να φτάσουν στη γέφυρα της Κριμαίας από τα μέρη που ελέγχει ο ουκρανικός στρατός.

lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr