Σκόπια: Ο Μίτσκοσκι υπενθύμισε στην Φον ντερ Λάιεν τη βουλγαρική κατοχή…


Ιούλιος 15, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευτικού VMRO-DPMNE κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος,  αναφέρθηκε στα προβλήματα  για κόμμα του στη γαλλική πρόταση που είναι η πραγματική ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων, τα ιστορικά ζητήματα στο διαπραγματευτικό πλαίσιο και η άρνηση της ‘μακεδονικής’ γλώσσας.

Ο Μίτσκοσκι ρώτησε τη Φον Ντερ Λάιεν πότε πραγματικά ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις, αμέσως μετά την αποδοχή της γαλλικής πρότασης ή με την τροποποίηση του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας.

 Μετέφερε, επίσης την ανησυχία στο VMRO-DPMNE γιατί το πως τα ιστορικά ζητήματα θα ανοίξουν τον δρόμο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τα Σκόπια.

Τόνισε ότι οι βουλγαρικές υποσημειώσεις στην ευρωπαϊκή τεκμηρίωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση για μια καθαρή ‘μακεδονική γλώσσα’ στην Ευρώπη.


 Τι απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μίτσκοσκι δεν θέλησε να αποκαλύψει, δήλωσε μόνο ότι ανέφερε στην Φον Ντερ Λάιεν την ιστορία της Βόρειας Μακεδονίας κυρίως αυτά που έκανε ο Βούλγαρος φασίστας κατακτητής σε όλη τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE κατά τη διάρκεια της συνάντησής του έδειξε φωτογραφίες Εβραίων που εστάλησαν από τους Βούλγαρους την κατοχική περίοδο στα ναζιστικά στρατόπεδα.

Ο Μίτσκοσκι δήλωσε ότι παραμένει με τους πολίτες των διαδηλώσεων και ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει αλλαγές στο Σύνταγμα.

sitel.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr