Αλβανία: Ελληνικά πυροσβεστικά αεροπλάνα σβήνουν την πυρκαγιά στο βουνό Τσίκα


Ιούλιος 15, 2022. Ελλάδα.

«Η Ελλάδα μας βοήθησε ξανά για την κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Από τη γειτονική χώρα, δύο αεροσκάφη «πυροσβεστικά» έχουν σταλεί στην Αλβανία για να σβήσουν τις φλόγες στο όρος Τσίκα», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Την είδηση ​​ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η βοήθεια από την Ελλάδα ήρθε μετά από αίτημα της Αλβανίας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Η κατάσταση στο βουνό Τσίκα χειροτέρευε και οι φλόγες πλησιάζουν το τουριστικό χωριό Δρυμί.

«Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα είναι ήδη καθ' οδόν προς την Αλβανία για να σβήσουν τις φωτιές στο όρος Τσίκα. Η υποστήριξη έρχεται μετά από αίτημα για βοήθεια από την Αλβανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της #EU. Πάντα εκεί σε ώρα ανάγκης! #StrongerTogether» αναφέρει η ανάρτηση.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έστειλε αεροπλάνο για να σβήσει τις φλόγες στο νησί Σαζάν πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Πελέσι, η Αλβανία δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς και συντήρησης αεροσκαφών για την κατάσβεση πυρκαγιών.



Gazeta Dita

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr