Το κόστος των σωματοφυλάκων του Ερντογάν ισοδυναμεί με τους μισθούς 52.000 ανθρώπων στην Τουρκία


Σεπτέμβριος 18, 2022. Ελλάδα.

 Η ομάδα της προεδρικής φρουράς του τουρκικού κράτους έφτασε τα 285 εκατομμύρια λίρες μέσα σε μόλις επτά μήνες, που ισοδυναμούν με τους μισθούς 52.000 ατόμων που έχουν τον χαμηλότερο μισθό στην Τουρκία.

Ενώ ο λαός υποφέρει από τον πληθωρισμό στην Τουρκία, ο πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει διάπλατα τον κρατικό κορβανά στους φρουρούς και τον προσωπικό στρατό του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών για τις οικονομικές καταστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, το τμήμα ασφαλείας του Ερντογάν δαπάνησε 285 εκατομμύρια 323 χιλιάδες τουρκικές λίρες το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η δαπάνη αυτή ισοδυναμεί με τον μηνιαίο μισθό περίπου 52.000 ατόμων με τον κατώτατο μισθό, αφού πάνω από 1,3 εκατομμύρια λίρες την ημέρα ξοδεύονται μόνο για τους σωματοφύλακες του Ερντογάν.


Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, η Τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας δαπάνησε 156 εκατομμύρια λίρες, το τμήμα κατά των ναρκωτικών 89 εκατομμύρια λίρες, το τμήμα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος 73 εκατομμύρια λίρες και το τμήμα δημόσιας ασφάλειας 60 εκατομμύρια λίρες.

«Το έργο του προεδρικού τμήματος ασφαλείας είναι υπεύθυνο για τις υπηρεσίες στενής προστασίας, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του προέδρου και των μελών της οικογένειάς του, της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους και κατά τη μεταφορά τους με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Επιπλέον,  το τμήμα αυτό είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια όλων των χώρων  που βρίσκονται υπό την προεδρία.

«Ο αριθμός των φρουρών που φρουρούν τον Ερντογάν και το παλάτι κρατείται μυστικός εδώ και χρόνια», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr