Τουρκία: «Κυνήγι Κούρδων αυτονομιστών μετά το Χακάρι ξεκίνησε και στην Μπιγκόλ»


Οκτώβριος 31, 2022. Ελλάδα.

 Κυνήγι Κούρδων αυτονομιστών άρχισε από την τουρκική στρατοφυλακή στις οροσειρές των επαρχιών Χακάρι και Μπιγκόλ  στην ανατολική Τουρκία, εν όψει του χειμώνα,  με εκατοντάδες Τούρκων κομάντο εκπαιδευμένων σε ορεινές επιχειρήσεις.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε, τη Δευτέρα, την έναρξη της φθινοπωρινής-χειμερινής επιχείρησης «Arn Kuşatması 7» κατά των Κούρδων αυτονομιστών στην ανατολική επαρχία Μπινγκόλ.

 

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η επιχείρηση με στόχο την εξουδετέρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στην περιοχή, συμμετείχαν 464 κομάντος χωροφυλακής και φρουροί ασφαλείας, εκτός από 40 ομάδες ειδικών επιχειρήσεων.

 

Το ίδιο επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις του «Arn Kuşatması» για το φθινόπωρο και τον χειμώνα αποσκοπούν στην εξάλειψη της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας, τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν με επιτυχία και επίμονα με τη στήριξη του λαού.

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε μια σειρά επιχειρήσεων «ARN» κατά του τρομοκρατικού «PKK» τον Ιανουάριο του 2021.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το όνομα «Αρν» δόθηκε σε αυτές τις επιχειρήσεις σε σχέση με τον Τούρκο νεαρό, Αρν Μπουλμπούλ, ο οποίος μαρτύρησε στα χέρια τρομοκρατών της οργάνωσης στις 11 Αυγούστου 2017.



Turk Press, aa.com.tr,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr