Έκκληση στα εκατομμύρια των Ουκρανών προσφύγων να ‘βγάλουν’ τον χειμώνα στο εξωτερικό

 


«Η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός - Υπουργός Επανένταξης των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών Ιρίνα Βερέστσουκ στη διάρκεια ενός τηλεμαραθώνιου προέτρεψε τους Ουκρανούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό να μην επιστρέψουν στην πατρίδα τους για το χειμώνα, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία», γράφει το ουκρανικό δημοσίευμα.

 

Οκτώβριος 25, 2022. Ελλάδα.

 

Η ουκρανική κυβέρνηση προέτρεψε σήμερα τους κατοίκους που εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω του

πολέμου να μην επιστρέψουν πριν την άνοιξη, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και στο σύστημα θέρμανσης.

«Αν έχετε την ευκαιρία, μείνετε και περάστε το χειμώνα στο εξωτερικό!» είπε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ στην εθνική τηλεόραση.

Είπε ότι το ενεργειακό σύστημα είναι ασταθές λόγω των ρωσικών επιδρομών.

"Βλέπετε τι κάνει η Ρωσία,  το βλέπουν όλοι. Το να επιστρέψετε τώρα θα σήμαινε να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας, τα παιδιά σας, όλους τους ευάλωτους συγγενείς σας που είναι άρρωστοι, έχουν περιορισμένη κινητικότητα ή είναι ηλικιωμένοι», πρόσθεσε η Βερεστσούκ. «Πρέπει να επιβιώσουμε αυτόν τον χειμώνα», πρόσθεσε.

Η Βερέστσουκ είπε επίσης ότι την άνοιξη αναμένει ότι πολλοί άνθρωποι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να ξαναχτίσουν ό,τι καταστράφηκε και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 7,7 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταγραφεί σε ευρωπαϊκές χώρες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου. Υπάρχουν επίσης αρκετά εκατομμύρια εκτοπισμένοι εντός της ίδιας της Ουκρανίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr