«Ο βουλγαρικός λαός δεν μεταναστεύει, εγκαταλείπει τη χώρα»


«Καθ. Πλάμεν Κίροφ: Ο βουλγαρικός λαός δεν μεταναστεύει, εκκενώνεται»

 

Οκτώβριος 6, 2022. Ελλάδα.

Επικρατεί η κλεπτοκρατία

«Νομίζω ότι αναζητούμε την αιτία για τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων όχι εκεί που είναι ο πόνος. Δεν είναι στα συνταγματικά μοντέλα, αλλά στα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές ελίτ, που έχουν απομακρυνθεί πολύ από αυτό που αντιπροσωπεύουν τα πολιτικά υποκείμενα στον κλασικό κοινοβουλευτισμό», είπε σε εκπομπή της BNT, ο καθηγητής Πλάμεν Κίροφ, πρώην συνταγματικός δικαστής.

Σύμφωνα με τις απόψεις του, στη χώρα μας η κυβέρνηση που σχηματίζεται με δημοκρατικό τρόπο -μέσω εκλογών, εκφυλίζεται πάντα σε κλεπτοκρατία -  συμμετοχή στην εξουσία για να ικανοποιήσει την παρόρμηση του πλουτισμού.

Ο βουλγαρικός λαός δεν μετανάστευσε,  και δεν έχει σκοπό να ξαναγυρίσει, εκκενώθηκε από αυτή τη χώρα, πιστεύει ο Κίροφ.

 Και προσθέτει: «Και όταν βλέπουμε πόσοι Βούλγαροι πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη Βουλγαρία τα τελευταία 10 χρόνια, και προσθέτοντας σε αυτόν τον αριθμό εκείνους που μετανάστευσαν πριν από το 2010, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν περίπου 2,5 εκατομμύρια Βούλγαροι πολίτες, που είναι σε ηλικία εργασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα έδαφος που ενδιαφέρει ορισμένες δυνάμεις εκτός Βουλγαρίας, παρά ένα εθνικό κράτος του οποίου καθήκον είναι να εγγυηθεί την ευημερία του έθνους.

bntnews.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr