Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι προσγείωσε drone «Muhajir-6» ιρανικής κατασκευής- θα το χρησιμοποιήσει εναντίον της Ρωσίας


Οκτώβριος6, 2022. Ελλάδα.

 

Ο ουκρανικός στρατός παρουσίασε ένα ιρανικής κατασκευής επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Mohajer-6 που φέρεται να χρησιμοποιούσε η Ρωσία.

 

Το drone κατάφεραν να το προσγειώσουν οι ουκρανικές αντιαεροπορικές μονάδες καθώς πατούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 23 Σεπτεμβρίου. Ο στρατός δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν το αεροπλάνο στα social media.

Ο Ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι το αεροπλάνο «θα επιχειρήσει τώρα για εμάς».

Το Muhajir-6 έχει σχεδιαστεί για να διεξάγει αναγνώριση, επιτήρηση και επίθεση. Είναι ικανό να μεταφέρει έως και τέσσερα κατευθυνόμενα πυρομαχικά.

Το ιρανικό drone έχει ένα σταθερό σύστημα προσγείωσης τριών στηρίξεων που ανασύρεται μετά την απογείωση. Το σύστημα παρέχει αυτόματη απογείωση και προσγείωση.

Το UAV έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 600 kg, ωφέλιμο φορτίο 100 kg και εμβέλεια πτήσης 200 km. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα που παράγεται από την Rotax Aircraft Engines. Η μέγιστη ταχύτητα πτήσης του αεροσκάφους είναι 200 ​​km / h, ο χρόνος πτήσης είναι 12 ώρες, το μέγιστο ύψος πτήσης είναι 5400 μέτρα.

Το drone είναι εξοπλισμένο με κάμερα πολυφασματικών αισθητήρων, καθώς και αποστασιόμετρο λέιζερ και δύο συστήματα ανάρτησης: ένα κάτω από κάθε πτέρυγα. Το drone που κατασχέθηκε έφερε βόμβες Qaim-5.

Η Ρωσία φέρεται να χρησιμοποιεί ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως το Shahed-136 εναντίον της Ουκρανίας, μερικά από τα οποία έχουν καταρριφθεί. Ο διοικητής της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, Υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Τεχεράνη πούλησε εγχώρια όπλα σε ξένους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων «μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων».

Σε αντίποινα για την υποτιθέμενη προμήθεια όπλων από το Ιράν στην Ουκρανία, το Κίεβο ακύρωσε τη διαπίστευση του πρεσβευτή του Ιράν στην Ουκρανία.

Στις 3 Οκτωβρίου, ένας άλλος παρατηρητής, ο Arslon Xudosi, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter που δείχνει ένα ρωσικό αναγνωριστικό drone Eleron-3. Το drone εξαλείφθηκε με το αντι-drone όπλο EDM4S.

 

Το Ιράν αρνείται ότι παρέδωσε drones στη Ρωσία

 

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών απέρριψε αναφορές ότι το Ιράν παρέδωσε στη Ρωσία drones για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στην Τεχεράνη σχετικά με τις δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον πόλεμο στη χώρα, ο Νάσερ Καναάνι είπε τη Δευτέρα: «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν εξετάζει τις αβάσιμες αναφορές που εκδόθηκαν για την παράδοση drones στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο της Ουκρανίας», σημειώνει η Arab Defense.

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr