Al Watan – Έλληνας ΥΠΕΞ: Με εξαπάτησαν στην Τρίπολη


«Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών: Με εξαπάτησαν στην Τρίπολη»

Νοέμβριος 20, 2022. Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αποκάλυψε ότι η πρόσφατη επίσκεψή του στην Τρίπολη έγινε με σκοπό να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου, Μουχάμαντ αλ Μάνφι, κατόπιν αιτήματός του, τονίζοντας ότι η άφιξη της Υπουργού Εξωτερικών της απερχόμενης κυβέρνησης,  Νατζλά αλ Μανγκούς, στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί σημαίνει ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε.

Μετά την άφιξη του Δένδια στο αεροδρόμιο Μιτίγκα την περασμένη Πέμπτη, η Αλ Μανγκούς τον περίμενε, αλλά (ο Έλληνας ΥΠΕΞ) αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο του και αποφάσισε να κατευθυνθεί προς την πόλη της Βεγγάζης.

Ο Δένδιας ανέφερε σε δήλωση που παρακολούθησε ο ιστότοπος Al-Watan, «Ο Αλ Μάνφι μας ζήτησε να πάμε στην Τρίπολη. Συμφωνήσαμε ως προσωπική παραχώρηση σε αυτόν με την προϋπόθεση ότι δεν θα είχα επαφές ή επίσημες επαφές με την Προσωρινή Κυβέρνηση, θα πηγαίναμε να τον δούμε και θα φεύγαμε. Το γεγονός ότι εμφανίστηκε η Μανγκούς σημαίνει ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε».

Ο Δένδιας τόνισε ότι η κυβέρνηση Ντμπέιμπα έχει περιορισμένη εντολή και δεν μπορεί να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες και η θέση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράψει συμφωνίες.

Ο Δένδιας είπε ότι η απόφασή του να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Τρίπολη ήταν θέμα συμβολισμού και ουσίας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Ντμπέιμπα «δεν διεξήγαγε εκλογές και επωφελήθηκε από τη συνέχιση της ύπαρξής της, εκμεταλλευόμενη τους πόρους της Λιβύης όπως θέλει και υπογράφοντας συμφωνίες με τους Τούρκους». 

Επεσήμανε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων «δίνει δύναμη στη θέση της Ελλάδας ενάντια στην αποδοχή και τη σύναψη παράνομων συνθηκών με τους Τούρκους. Από την άλλη πλευρά, θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τη διεύρυνση των συμβατικών συνεννοήσεων με την Τουρκία.

Επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Ακίλα Σάλεχ, και ο Ανώτατος Διοικητής των Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επιβεβαίωσαν ότι «η τουρκική παρουσία είναι επιζήμια και απαράδεκτη».

alwatan-ly

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr