Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

«Η Ελλάδα πλήρωσε το τίμημα στον τουριστικό τομέα λόγω απουσίας Ρώσων τουριστών»


(Ria Novosti)

Νοέμβριος 2, 2022. Ελλάδα.

 

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει υποφέρει από  τις αντιρωσικές κυρώσεις, επειδή το καλοκαίρι σχεδόν κανείς από τη Ρωσία δεν ήρθε στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, γράφει η ρωσική Vzglyad.

Ο Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν υποστήριξε την οριζόντια απαγόρευση των Ρώσων να επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όντως υπάρχουν συνέπειες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του τουριστικού προορισμού.

(Vzglyad)


Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω του ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΕΕ σε όλα τα πακέτα κυρώσεων, σχεδόν κανείς από τη Ρωσία δεν ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι και σχεδόν όλοι οι Ρώσοι που ήθελαν να ταξιδέψουν πήγαν στην Τουρκία.

«Πληρώσαμε, λοιπόν, το τίμημα εφαρμόζοντας πιστά το πακέτο κυρώσεων και είμαι πεπεισμένος ότι κάναμε το σωστό», είπε ο Μητσοτάκης.

Σύμφωνα, επίσης, με το Ria Novosti, περίπου 800 χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία επισκέπτονταν την Ελλάδα ετησίως.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, την οποία, κατά τη γνώμη τους, η Αθήνα δεν παρείχε στο ίδιο επίπεδο με το Βερολίνο ή το Παρίσι.

«Παρείχαμε μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Για προφανείς λόγους, δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά οι Ουκρανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη βοήθεια που τους προσφέραμε και δεν υπήρξαν παράπονα για την παροχή της», είπε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν υποστήριξαν την απαγόρευση έκδοσης τουριστικών βίζας σε Ρώσους πολίτες, καταλήγει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr