Ρώσοι χάκερ χτύπησαν τη βουλγαρική Υπηρεσία Πληροφοριών


Νοέμβριος 6, 2022. Ελλάδα.

 Η ρωσική ομάδα χάκερ «Kilnet» επιτέθηκε στον ιστότοπο της  βουλγαρικής Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DAR). Αυτό ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι χάκερ στο κανάλι τους στο Telegram.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Νοεμβρίου, όταν η Ρωσία γιορτάζει τη γιορτή του Αξιωματικού Πληροφοριών. 

Το «Kilnet» αναφέρει στην ανακοίνωσή τους ότι αναλαμβάνουν τη δράση ως ένα είδος χαιρετισμού στους αξιωματικούς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης,  Αντόν Κούτεφ, επιβεβαίωσε την επίθεση χάκερ στη bTV . 

Ο ιστότοπος της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μπλοκαρίστηκε για λίγα μόνο λεπτά και δεν υπήρξε διαρροή δεδομένων.

Ο ιστότοπος αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία- BNR, ο υπουργός Εσωτερικών Ντεμερτζίεφ επιβεβαίωσε αργότερα ότι η σελίδα της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υπέστη απόπειρα επίθεσης χάκερ.

«Αυτή η επίθεση είναι παρόμοια με τις επιθέσεις που έγιναν νωρίτερα με υπερφόρτωση αιτημάτων για να προσπαθήσουμε να εισέλθουμε σε αυτήν. Πρόκειται για επιθέσεις εικόνας που στοχεύουν στη δημιουργία συγκεκριμένων διαθέσεων και ορισμένων αποτελεσμάτων στη στάση του κοινού», είπε ο Ντεμερτζίεφ.

«Αυτή η σελίδα δεν περιέχει σοβαρές πληροφορίες και δεν υπάρχουν επιχειρησιακές πληροφορίες ή προσωπικά δεδομένα σε αυτήν. Αυτή η επίθεση είναι ένα χτύπημα στον αέρα και οι άνθρωποι που την κάνουν το γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά στόχος τους είναι η εικόνα», είπε ο επικεφαλής . του Υπουργείου Εσωτερικών .

Οι ίδιοι οι χάκερ διευκρινίζουν ότι η δράση απευθύνεται σε υπηρεσίες πληροφοριών πολλών χωρών, εκτός της Βουλγαρίας. Έχουν επίσης επιτεθεί στους χώρους των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών στη Ρουμανία, την Εσθονία, την Πολωνία και τη Μολδαβία.

Η δραστηριότητα της ρωσικής ομάδας χάκερ συνέπεσε με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Στα μέσα Οκτωβρίου, η ίδια ομάδα «Kilnet» επιτέθηκε σε ιστοσελίδες 14 κρατικών ιδρυμάτων της Βουλγαρίας, μεταξύ των οποίων υπουργεία και Προεδρία, και με τον ίδιο τρόπο καυχιόταν για τη δράση στο Telegram.

Η εισαγγελία στη Σόφια ανέλαβε την έρευνα και διαπίστωσε ότι ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr