Ουκρανία: «Πρέπει να καταστραφούν τα εργοστάσια στο Ιράν που παράγουν drones»


«Ένα τέτοιο κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ατιμώρητα»

Νοέμβριος 5, 2022. Ελλάδα.

Χαρακτηρίζοντας ως άστοχη την προμήθεια drones στη Ρωσία από το Ιράν πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ισχυρίζονται οι Ιρανοί,  ο σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας  Μιχαήλο Ποντόλιακ, πρότεινε ότι οι κυρώσεις και τα εμπάργκο δεν αρκούν για να τιμωρήσουν την Τεχεράνη.

Μιλώντας σε έναν μαραθώνιο στο Κίεβο, ο Ποντόλιακ χαρακτήρισε τον ισχυρισμό των Ιρανών ως γελοίο.

«Αυτή η αναγνώριση της μεταφοράς drones στη Ρωσία φαίνεται λίγο περίεργη. Δηλαδή, μετέφεραν περισσότερα από χίλια drones πριν από τον πόλεμο, τα οποία άρχισαν να χρησιμοποιούν μόνο αφού οι Ρώσοι έχασαν ουσιαστικά τον πόλεμο στο πεδίο της μάχης, καταστρέφοντας τις κρίσιμες υποδομές μας, και τα άφησαν στο έδαφος για 8 μήνες σε αποθήκες;» είπε ο σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου.

Ζήτησε επίσης, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, να τιμωρηθεί το Ιράν για την προμήθεια drones.

«Μου φαίνεται ότι δεν είναι απλώς απαραίτητο να επιβληθούν κυρώσεις ή εμπάργκο, μου φαίνεται ότι θα ήταν δυνατό να χτυπηθεί συγκεκριμένα η παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαλλιστικών πυραύλων κ.λπ. Ένα τέτοιο κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό με ατιμωρησία», σημείωσε ο Ποντόλιακ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr