Το Ιράν παραδέχτηκε ότι προμήθευσε drones στη Ρωσία πριν εισβάλει τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία


Νοέμβριος 5, 2022. Ελλάδα.

Το Ιράν παραδέχτηκε για πρώτη φορά το Σάββατο ότι προμήθευε drones στη Μόσχα, αλλά είπε ότι εστάλησαν πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από εκδήλωση στην Τεχεράνη το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν αναφέρθηκε σε ισχυρισμούς δυτικών αξιωματούχων ότι ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραδόθηκαν στη Μόσχα για την εισβολή της και ότι ενδέχεται να βρίσκονται επίσης καθ' οδόν πύραυλοι εδάφους-εδάφους.

«Τα σχόλιά τους για το κομμάτι των πυραύλων είναι εντελώς λανθασμένα και το κομμάτι των drones είναι σωστά. Δώσαμε περιορισμένο αριθμό drones στη Ρωσία μήνες και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο Αμιραμπντολαχιάν.

Στην πιο λεπτομερή απάντηση του Ιράν μέχρι σήμερα για τα drones, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν αρνήθηκε ότι η Τεχεράνη συνεχίζει να προμηθεύει drones στη Μόσχα.

Τα αυτοεκρηκτικά drones έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη σύγκρουση από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στα τέλη Φεβρουαρίου. Είναι σε θέση να κάνουν κύκλους για κάποιο χρονικό διάστημα σε μια περιοχή που προσδιορίζεται ως πιθανός στόχος και να χτυπούν μόνο όταν εντοπιστεί ένα εχθρικό πλεονέκτημα, σημειώνει το CNN.

Το Κίεβο ανέφερε ότι περίπου 400 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας και ότι η Μόσχα έχει παραγγείλει περίπου 2.000.

Ως απάντηση σε αυτές τις μεταφορές, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιβάλει κυρώσεις σε τρεις Ιρανούς στρατηγούς και μια εταιρεία όπλων που κατηγορούνται ότι προμήθευσαν τη Ρωσία με drones, γράφει και η “The Moscow Times”.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr