Αιφνιδιαστική συνάντηση προέδρου Κουρδικής Περιφέρειας με τον Τούρκο πρόεδρο


Ιανουάριος 26, 2023. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) Νετσιρβάν Μπαρζανί συναντήθηκε - χωρίς πρωτόκολλο- με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Νετσιρβάν Μπαρζανί έφτασε στην Τουρκία σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη.

 Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) ανέφερε σε ανακοίνωσή της θα έχει συνομιλίες με την Τουρκία για την πολιτική κατάσταση στο Ιράκ και την περιοχή του Κουρδιστάν, ειδικά μετά την ορκωμοσία της νέας ιρακινής κυβέρνησης.

«Στη συνάντηση συζήτησαν τα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών και τις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ του Ιράκ και της περιοχής του Κουρδιστάν με την Τουρκία στον τομέα της ενέργειας».

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αμοιβαία επιθυμία τους να αναπτύξουν τις σχέσεις μεταξύ της περιοχής του Κουρδιστάν και της Τουρκίας σε όλους τους τομείς, ανέφερε η Προεδρία.

Συζήτησαν επίσης τις ευκαιρίες για επέκταση της συνεργασίας μεταξύ του Ιράκ και της περιοχής του Κουρδιστάν με την Τουρκία στον τομέα της ενέργειας, η οποία μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην κάλυψη του κενού και των αναγκών στον κόσμο σήμερα, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.

Rudaw

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr