Πούτιν: Μας απειλούν για δεύτερη φορά με γερμανικά τανκς… Είναι απίστευτο!


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τιμά τη Μάχη του Στάλινγκραντ – Reuters

 

Φεβρουάριος 2, 2023. Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι η Ρωσία απειλείται για δεύτερη φορά από γερμανικά άρματα μάχης Leopard, προσθέτοντας: «Είναι απίστευτο», αναφερόμενος στα τεθωρακισμένα οχήματα Leopard-2 που το Βερολίνο δεσμεύτηκε να προμηθεύσει το Κίεβο για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση που ο κύριος του Κρεμλίνου συνέκρινε για άλλη μια φορά με τον πόλεμο κατά της Ρωσίας από τον Χίτλερ.

 

Με αφορμή την 80ή επέτειο της Μάχης του Στάλινγκραντ, είπε ότι η απάντηση της Ρωσίας στις απειλές δεν θα περιοριστεί μόνο στα τεθωρακισμένα οχήματα , σημειώνοντας: «Ξέρουμε πως θα απαντήσουμε όταν η Δύση στείλει τανκς στην Ουκρανία» και συνέχισε, «Οι νεοναζί επέστρεψαν για να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας».

«Η Δύση θέλει να πολεμήσει στην Ουκρανία με τα χέρια των συμμάχων του Χίτλερ στέλνοντας άρματα μάχης Leopard», πρόσθεσε στην τελετή στο Βόλγκογκραντ, την πόλη στα νοτιοδυτικά της χώρας που παλαιότερα ονομαζόταν Στάλινγκραντ.

 

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου τόνισε ότι η Ρωσία είναι σίγουρη για τον εαυτό της και για τη δικαιοσύνη της προσέγγισης και της νίκης της, σημειώνοντας ότι η Μόσχα έχει πολλούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

 

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν αποκαλεί τις αρχές του Κιέβου «νεοναζί» που διαπράττουν «γενοκτονία» κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού στα ανατολικά της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάχη του Στάλινγκραντ (το όνομα της πόλης έχει αλλάξει σε Βόλγκογκραντ τώρα), που διήρκεσε από τις 17 Ιουλίου 1942 έως τις 2 Φεβρουαρίου 1943, ήταν μια από τις μεγαλύτερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια της γερμανικής στρατιωτικής εκστρατείας κατά της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία άλλαξε την πορεία του πολέμου.

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται καθώς το Κίεβο εξασφάλισε δεσμεύσεις αυτόν τον μήνα από μια ομάδα δυτικών χωρών να του παράσχουν άρματα μάχης για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του να αποκρούσουν την ολοκληρωτική ρωσική επίθεση, με τη Μόσχα να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να επιτύχει σταδιακή πρόοδο στην ανατολική Ουκρανία.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του θα λάβει μεταξύ 120 και 140 τανκς σε ένα «πρώτο κύμα» αποστολών από μια συμμαχία 12 χωρών.

  

«Πούτιν: Η Δύση θέλει να πολεμήσει στην Ουκρανία με τα χέρια των συμμάχων του Χίτλερ»

 «Η Συμμαχία  των Τανκς έχει τώρα 12 μέλη», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σε διαδικτυακή ενημέρωση. «Μπορώ να σημειώσω ότι στο πρώτο κύμα συνεισφορών, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν μεταξύ 120 και 140 άρματα μάχης δυτικού τύπου».

Η Ουκρανία σκοπεύει να εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση για να ανακαταλάβει μεγάλες εκτάσεις εδάφους που κατέλαβε η Ρωσία στα νότια και ανατολικά της χώρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Ουκρανία να καθυστερήσει αυτά τα σχέδια μέχρι να φτάσει η δυτική στρατιωτική βοήθεια.

Al Arabiya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr