Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αλβανοτσάμηδες: «Είμαστε εξοργισμένοι με τα συνθήματα των Ελλήνων»

Ο Idrizi σε κεντρική αίθουσα των Τιράνων. Μεγάλο μέρος του προεκλογικού του
λόγου, ήταν κατά του ελληνικού στοιχείου


Απρίλιος 17, 2011.
Τίρανα. 
Ο πρόεδρος του κόμματος των αλβανοτσάμηδων. Shpetim Idrizi, σε προεκλογική ομιλία σε αίθουσα των Τιράνων, ισχυρίστηκε ότι μόνον η υποστήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων, των Δημοκρατών και των Σοσιαλιστών σε έναν κοινό υποψήφιο στη Χιμάρα, θα καταφέρουν να ανατρέψουν τον Έλληνα δήμαρχο, Βασίλη Μπολάνο.


«Τα δύο μεγάλα κόμματα το DP και το SP πρέπει να υποστηρίξουν ένα κοινό υποψήφιο για να αποτρέψουν την εκλογή ενός ξένου στοιχείου στο αλβανικό έδαφος», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στα συνθήματα που έγραψαν οι Έλληνες, στους δρόμους της Χιμάρας και άλλων πόλεων τόνισε:

«Είδαμε εδώ και δύο ημέρες σε όλη την αλβανική ριβιέρα,  να γεμίζουν οι τοίχοι με αντι-αλβανικά συνθήματα, κυρίως στη Χιμάρα, τα οποία προσβάλουν οποιονδήποτε έχει στην καρδιά του αυτή τη χώρα. Είμαι σίγουρος ότι σε όλη την Αλβανία και ιδιαίτερα σε αυτήν την αίθουσα, αισθάνονται όλοι εξοργισμένοι από αυτές τις πράξεις. Το αλβανικό κράτος, δεν πρέπει να παραμένει σιωπηλό».

Είπε, ακόμη, η αλβανική κυβέρνηση να μην απαγορεύει, μόνο, τις διαμαρτυρίες που γίνονται κατά του Βασίλη Μπολάνου, αλλά,  να τιμωρήσει και αυτούς που προκαλούν τις σχέσεις ανάμεσα σε Αλβανία και Ελλάδα.
--
«Idrizi: Partitë e mëdha të “rrëzojnë” Bollanon»
Gazeta Start, 17.4.2011.