Μουφτής Αλβανίας: Καταδικάζουμε έντονα την αντι-ισλαμική ταινία



Σεπτέμβριος 16, 2012.

Η αμερικανική ταινία  που πρόσφατα εμφανίστηκε κατά του Ισλάμ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο. Στην Αλβανία δεν υπήρξε καμία αντίδραση, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


Ο μουφτής της πόλης Σκόδρα, ιμάμης Μεχμέτ Σουτάρι κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στο τζαμί Μαντράσα χαρακτήρισε αυτήν την ταινία ως προσβλητική για τη θρησκεία, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα λάθος, αφού δεν πρέπει κανείς να παρεμβαίνει στην ιερότητα των άλλων.

Στην ομιλία του ο Ιμάμης Σουτάρι είπε ότι είναι ντροπή και βλάσφημοι αυτοί που έφτιαξαν την ταινία και τόνισε ότι όλοι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση αυτές τις ημέρες. «Παλαιότερα έφτιαξαν γελοιογραφίες και σκίτσα για το Μωάμεθ, τώρα δημιούργησαν  μια ταινία», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το πέρας του κηρύγματος ο Μουφτής καταδίκασε όλες τις προσβολές που θίγουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τόνισε ότι οι πιστοί πρέπει να έχουν  πάντα την ελπίδα ότι θα έρθει ο δημιουργός κοντά τους για να δουν όλοι το λαμπερό φώς του κόσμου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr