Ο Μπαν Κι Μουν ενημέρωσε τον Ίβανοφ για τις συνομιλίες που είχε με το Σαμαρά



Σεπτέμβριος 26, 2012.

Ο Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν στη συνάντηση που είχε με τον  Σλάβο πρόεδρο των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες που είχε με τον  Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, τη διαφορά μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας και ανακοίνωσε και άλλες δραστηριότητες που θα ενθαρρύνουν τη διευθέτηση της διαφοράς.


«Όπως γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα, στην FYROM, υποσχέθηκε να μιλήσει προσωπικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά και σε αυτήν τη συνάντηση με ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας του και τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους. Στη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ολοκληρωμένη αμοιβαία ενημέρωση με τα τρέχοντα γεγονότα και θέματα τα οποία σχετίζονται με τη διαφορά που έχουμε με την Ελλάδα. Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε και πάλι να συζητήσουμε με τον κ. Νίμιτς, ώστε να ενταθεί η συζήτηση που έχουμε ήδη εδώ και 19 χρόνια. Εμείς ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 19 χρόνια για διευθετηθεί μια παράλογη διαμάχη που είναι μοναδική στην ιστορία του ΟΗΕ», δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων μετά τη συνάντησή του με τον Μπαν κι Μουν.

Κατά τη συνάντηση ο Ίβανοφ απαίτησε η διαφορά να διατηρηθεί αποκλειστικά εντός του πλαισίου που προβλέπεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στην Ενδιάμεση Συμφωνία και με σεβασμό προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων καταδίκασε την επέκταση της διαφοράς από το όνομα της χώρας, στην εθνική ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr