Ο Νίμιτς συναντήθηκε με τον Πόποσκι



Ιανουάριος 11, 2013.

Με το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων άρχισε τις συναντήσεις του ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη διαφωνία του ονόματος, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι.


Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, μετά τη συνάντηση Νίμιτς-Πόποσκι, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο Ίβανοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Νίμιτς στην Ελλάδα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Μετά τη συνάντηση είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση με μεγάλη ειλικρίνεια θέλει να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας. Δήλωσε ότι είχαν «μία σύντομη αλλά έντονη συζήτηση» και ενημέρωσε ότι παρουσίασε ορισμένες ιδέες τις οποίες συζήτησαν αναλυτικά.



Στο μεταξύ υπήρξε παρέμβαση της εκπροσώπου του State Department, Βικτώριας Νούλαντ η οποία δήλωσε «ελπίζουμε ότι η ηγέτες των Σκοπίων και της Ελλάδας να βρουν μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος μέσω των προσπαθειών του πρέσβη Μάθιου Νίμιτς.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέκαθεν υποστήριζαν τις προσπάθειες του Νίμιτς.

«Όταν μας ζητηθεί να βοηθήσουμε, τότε προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι. Παρακολουθούμε τη διαδικασία και ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εξελίξεις», δήλωσε η Νούλαντ προσπαθώντας να επιδείξει ουδετερότητα στη διένεξη των δύο πλευρών.

Από τη συνάντηση Νίμιτς-Πόποσκι δεν εκδόθηκε, μέχρι στιγμής,  ανακοίνωση.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr