‘Βέτσερ’: Τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με την ονομασία ‘FYROM’;



Φεβρουάριος 22, 2013.

Σκόπια.

Το ΝΑΤΟ προτίθεται να διοργανώσει Σύνοδο Κορυφής στα μέσα του τρέχοντος έτους, αντί του επόμενου, όπως είχε προγραμματισθεί, αναφέρει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’ [Εσπερινή].

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στο Αφγανιστάν.

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, αλλά είναι μία ιδέα που έχει πιθανότητες να γίνει. Μία Σύνοδος Κορυφής στα μέσα του 2013, είναι μία καλή ιδέα για να γιορτάσουμε το μεγάλο γεγονός για τον ηγετικό ρόλο της Συμμαχίας στη διασφάλιση της χώρας  και τη μεταβίβασή της στους Αφγανούς», δήλωσε ο Ράσμουσεν.

Η δημοσίευση αναφέρει ότι δεν είναι σαφές, εάν τα Σκόπια μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ζητήσουν εκ νέου να γίνουν μέλος της Συμμαχίας. Αυτή είναι η πρώτη Σύνοδος Κορυφής, μετά την απόφαση  του Διεθνούς Δικαστηρίου, το οποίο  έκρινε ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία με την πΓΔΜ.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατά την τελευταία συνεδρίαση στο Σικάγο, δήλωσε ότι θα είναι η τελευταία χωρίς διεύρυνση, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr